INVESTEȘTE ÎNTR-O REGIUNE CU O INDUSTRIE ȘI INFRASTRUCTURĂ DEZVOLTATĂ, PRECUM ȘI RESURSE UMANE COMPETENTE

Produsul Intern Brut Regional

În anul 2015, conform datelor oficiale ale BNS, Produsul Intern Brut Regional a atins nivelul de 21.818.768 mii lei prețuri curente. RDN se află pe locul doi între regiunile de dezvoltare în ceea ce privește dimensiunea PIB și contribuie cu 18,3% la crearea PIB-lui național. Din punct de vedere al nivelului de dezvoltare economică, RDN este considerată a fi o regiune dezvoltată cu potențial de creștere ridicat. Sectorul antreprenorial este caracterizat de un număr relativ ridicat de întreprinderi, acest indicator plasînd Regiunea pe locul trei la nivel național. IMM din RDN continuă să reprezinte coloana vertebrală a economiei regionale, ele numărând 98% dintre întreprinderile cu activitate în sectoarele economice regionale, avînd o contribuție vitală la creșterea economiei regionale.

Read moreRead less

Populația

La 1 ianuarie 2016 populația stabilă în RDN a fost de 987.475 locuitori, reprezentînd circa 27,8% din populația totală a țării. Cel mai mare număr de populație în regiune, circa 15% (150.739 locuitori), se concentrează în mun. Bălți și 10% (100.078 locuitori) în r-ul Soroca. În timp ce în r-ul Dondușeni locuiesc numai 4,3% (4.852 locuitori) din numărul total al populației regiunii. Densitatea populației atinge valoarea de 98,6 loc/kmp. Cel mai ridicat nivel al densității îl deține mun. Bălți cu 1932,4 loc/kmp, datorită menținerii ritmului de dezvoltare care a afectat în mod deosebit evoluția municipiului. Cel mai scăzut nivel al densității este în r-ul Dondușeni – 66,5 loc/kmp.

Read moreRead less

Aria

RDN are o poziție geografică avantajoasă, învecinându-se la nord cu Ucraina și la vest cu un stat membru al UE (România) ceea ce-i asigură regiunii un grad de deschidere determinant pentru viitorul său. Suprafața regiunii este de 10.014 km2 (echivalentul a circa 1.001.394 mii ha), reprezentînd 29,6% din suprafața totală a țării. Regiunea include 3 municipii (Bălţi, Edineț și Soroca) și 11 raioane (Briceni, Edineţ, Donduşeni, Drochia, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Ocniţa, Rîşcani, Sîngerei, Soroca). Regiunea dipsune de soluri fertile cu o bonitate înaltă care permit obţinerea recoltelor înalte la culturile tehnice agricole. Pe lîngă aceasta aici se întîlnește o gamă largă, diversificată de resurse ale solului și subsolului, care în majoritatea cazurilor, sînt folosite ca materiale de construcţie.

Read moreRead less

ORAȘE

Structuri de suport a afacerilor

Din spusele investitorilor ...

DACĂ AVEȚI NEVOIE DE MAI MULTE DETALII VĂ RUGĂM SĂ NE CONTACTAȚI

keyboard_arrow_up
clear